Vi har ændret hans navn. Men Prebens historie er lig tusindvis af menneskers.

Preben begyndte at ryge hash som 15-årig. Det blev en del af hans daglige rutine. Han blev afhængig og begyndte at tage stoffer for at få flere “highs”. Misbruget ødelagde næsten hans liv. Han mistede sit arbejde, hans venner og endte på gaden. Nu er han “Clean”.

Hvad er hash?

Hash er en type af Cannabis sativa, der indeholder en højere koncentration af THC end almindelig marihuana. THC er det stof, der giver en person den “high” eller euforiske følelse, som mange mennesker søger efter, når de bruger hash.

Hvorfor bliver folk som Preben afhænige?

Der er mange grunde til, at folk kan blive afhængige af hash. Nogle mennesker er født med en arvelig disposition for at blive afhængige, og de har en højere risiko for at udvikle et afhængighedsproblem. Andre kan have et problem med social angst eller andre psykiske problemer, der gør dem tilbageholdende med at interagere med andre mennesker, og de bruger hash til at undgå disse problemer.

Sådan kom Preben ud af sit misbrug

Preben gik igennem en lang og svær periode, hvor han blev afhængig af hash. Han forsøgte at komme ud af sit misbrug flere gange, men det lykkedes ikke. Først da han fik den rette behandling og opbakning, kunne han for alvor begynde at kæmpe sig fri fra sit afhængighedsproblem. Det er tæt på umuligt at gøre med viljestyrke alene, derfor er det vigtigt at søge professionel hjælp.

Hashlinjen – Sådan får du den rette behandling

Start med at ringe anonymt til hashlinjen hos Alfa. Deres erfarne rådgivere sidder klar til at hjælpe dig. De kan også hjælpe dig med at finde den nærmeste behandlingsinstitution.