Har du rotter på loftet? Eller er du bange for at få det? Rotter er ikke ligefrem en velkommen gæst i de danske hjem – og som husejer lægger man hurtigt mærke til det, hvis man har rotter på loftet. Man lægger f.eks. mærke til den forfærdelige stank af kloak, fedtede pletter på kanter, paneler og rør, ekskrementer, kradselyde og tydelige gnavespor.

Der findes mange forskellige måder at bekæmpe rotter på. De mest udbredte er f.eks. fælder og gift. Der er fordele og ulemper ved begge disse former for bekæmpelse. Hvis du vælger fælder, så skal du også finde ud af, hvad du skal gøre, når du så har fanget en rotte. Skal du køre ud i naturen og sætte den fri langt væk fra din bopæl eller skal du betale for at få den aflivet? Det kan hurtigt løbe op og blive dyrt i længden, da der hele tiden kan komme nye rotter til. Hvis du i stedet vælger at bruge gift, skal du også indstille sig på at rotterne lægger sig til at dø steder, hvor du umuligt kan komme hen og få dem fjernet. Det betyder, at du både skal leve med stanken af døde rotter og samtidig vil det også betyde en markant stigning i maddiker og spyfluer.

Når gift eller fælder er de foretrukne metoder, så bør du samtidig sørge for at rottesikre huset, så rotterne ikke kan få adgang – ellers vil der nemlig hele tiden komme nye rotter til. Det handler derfor her om at identificere adgangssteder og får lukket dem af f.eks. med et kraftigt gitter eller lignende. Det er dog først en mulighed, når rotterne er ude af hjemmet. Du vil jo helst ikke ende med at spærre rotterne inde i dit hus.

Heldigvis findes der er en meget effektiv metode til at få rotterne ud fra dit loft – nemlig Gnaversirenen. Du skal bare stille den op nær rotternes redde og sætte den i en stikkontakt. Den udsender så en højfrekvent lyd, der stresser rotterne og sender dem på flugt væk fra deres tilholdssted og ud af dit hus. Det er en yderst effektiv metode til at slippe af med uønskede rotter – og faktisk også andre skadedyr som f.eks. mår og mus – og så virker den selvfølgelig også forebyggende, så rotterne ikke igen finder ind i dit hus og bygger nye redder. Med Gnaversirenen er dit hus altså godt sikret mod uønskede besøgende – og så endda nemt, hurtigt og billigt!