Det er faktisk et spørgsmål, som rigtig mange stiller sig selv. Både om sig selv eller nogen de kender. For nogle bruger ufattelig meget tid på at spille. Det er nok især forældre og lærere, som ofte står i denne situation.

Det er dog ikke et simpelt svar, såsom “ja” eller “nej”.

Det afhænger lidt af omstændighederne. Det kan nemlig være meget forskelligt fra situation til situation.

Hvad kan gaming give dig?

Først og fremmest er det vigtigt at huske, at gaming faktisk kan være en meget underholdende hobby for rigtig mange mennesker. Det er både børn, teenagere og endda lidt ældre folk.

Du kan faktisk opleve mange sjove ting, som kan være med til at løfte dit humør. Det er især hvis du oplever glæden ved at spille med andre folk. Den sociale aktivitet, selvom I måske sidder hundredvis (måske endda tusindvis) af kilometer fra hinanden, kan virkelig gøre noget godt for dig. Og ja, det kan faktisk være socialt, da det er et andet menneske i den anden ende.

Husk på, at I deler den samme interesse for spillet.

Der er heller ikke noget så fedt, som når du vinder eller for den sags skyld opnår et mål i spillet.

Husk nu også på, at selvom du måske taber, så er der altid noget at lære af dette.

Husk den virkelige verden

Selvom det kan være sjovt at bruge tid på gaming, kan det også være en “farlig” ting. For tiden kan pludselig stikke af fra dig (endda hurtigt). Så mister du overblikket og du kommer måske for sent i seng.

Det er altså vigtigt at du holder styr på den virkelige verden. Du skal på arbejde eller i skole. Du skal huske at sove, få noget mad og drikke. Med andre ord, helt basale behov, som du ikke må glemme. De huslige pligter skal klares og lektierne skal laves.

Når alt er på plads, så kan du nyde at spille med god samvittighed. 

Hvilke fordele er der ved gaming?

Der er faktisk lavet nogle undersøgelser, om at du kan styrke dine kognitive evner ved at spille. Ligeledes er der blevet kigget på, at gaming er med til at give hurtigere reflekser. Det er især ved skydespil, hvor det handler om at have en hurtig reaktion, inden du selv bliver skudt.

Det kan også give dig en strategisk tankegang, for at du er i stand til at planlægge dit næste træk mod modstanderen. 

Det kan også virke afstressende, når du gerne vil bruge tid på din hobby.

Så er det i orden at bruge tid på gaming? Ja, stort set. Så længe du husker alle de vigtige ting i livet samtidig.

Artiklen er lavet i samarbejde med: Gamer-stole.dk