Julen er en af de absolut vigtigste perioder i familien. Især er det en festlig tid for børnene, som skal forkæles lidt ekstra og mindes om, at det er den søde juletid.

Men hvordan får man tid til de hyggelige aktiviteter, hvis man er en travl familie – og hvordan kan man nemt skabe en god atmosfære, der fejrer julen? Vi giver 3 gode råd her.

Sørg for at sætte tid af i kalenderen

Selvom man lever et travlt liv og har mange ting at nå, er det vigtigt at prioritere familiehyggen. Det kan man gøre ved, at alle i familien reserverer nogle særlige tidspunkter til at være sammen på. Her kan man så lave forskellige aktiviteter, som er centreret omkring julen – f.eks. kan man lave risengrød, klippe julepynt eller se en særlig julefilm sammen.

Alt dette bør ikke kun foregå i juleferien, men også tidligere i december, så man får et langt stræk med fokus på hygge og samvær.

Pynt op og lav evt. julepynten selv

Når det er jul og en særlig tid på året, skal man naturligvis minde sig selv om det. Det gør man bedst ved at hænge flot juleudsmykning op, som skaber en skøn stemning.

Juleudsmykning kommer i mange former og farver. For nogle er det vigtigt, at det er et stilrent og meget flot look, som fylder hjemmet. Men for børnefamilierne giver det ofte meget god mening at børnene klipper deres egen julepynt, som så bliver hængt op. På den måde er de aktivt med til at skabe julens ånd i hjemmet. At lave julepynt er en sjov begivenhed, som børn nyder at indgå i sammen med deres forældre.

Brug tid udenfor i gaderne

Selvom man ofte forbinder julen med god stemning og hygge i eget hjem, så er der en verden uden for hjemmets fire vægge, hvor der er julelys i gågaderne, dufter af brændte mandler og kan købes varm kakao, der varmer i den kolde december måned. Det kan være enormt hyggeligt at gå tur i landets gågader og suge stemningen til se. Nogle byer har endda opstille skøjtebaner eller har levende musik, som gør det ekstra fornøjeligt at tage del i julen.