Hvis du og en gruppe står og skal på tur, kan det være en fremragende idé at leje en minibus! Hvad end der er tale om en weekendtur eller blot skal bruges en transportløsning for en enkelt dag, så er minibussen en løsning, der passer de fleste. Og den helt store fordel er naturligvis, at gruppen kan sidde sammen og hygge sig, mens de kommer nærmere og nærmere deres destination. Det giver en rigtig god stemning, som bygger op til begivenheden.

Lej selv eller med chauffør?

Når man taler om leje af minibus, kan man gøre det på to måder. Enten ved at leje minibussen og selv køre den, eller ved at leje den med en chauffør, som kører gruppen rundt.

Lejer I selv minibussen, kræver det faktisk blot, at en person har et B-kørekort, derudover er der ikke andre krav. Dette forudsætter dog, at man lejer en minibus, som ikke har plads til mere end 9 personer. De 9 personer er medregnet den, der kører. Desuden må vægten ikke overstige 3500 kg.

Lejer i derimod minibussen med chauffør, kan I få lidt flere valgmuligheder, da i ikke er begrænset til samme antal pladser eller kilo. Det gør det muligt at samles en lidt større gruppe, så i kan komme 10-15 personer på tur i en velegnet minibus til formålet. Ulempen ved at leje en minibus med chauffør er naturligvis, at man betaler en smule flere penge for det. Men til gengæld kan alle deltagere sætte sig til rette, da ingen har ansvaret for at køre.

Gør dette, når du skal leje

Når du skal leje din minibus, så er det værd at tænke over, at du bør finde et busselskab tæt på din adresse. På den måde sparer du penge, da de ikke skal køre en lang distance for at nå frem.

Husk desuden at se efter anmeldelser på Google eller andre steder, så du er sikker på at finde et godt sted.